Skola nästa generation.. | Maria Mollstedt - Work Hard, Eat Clean, Have Fun - No Drama

Maria Mollstedt – Work Hard, Eat Clean, Have Fun – No Drama

Annons

Skola nästa generation..

Med lätta vikter, tydliga instruktioner och ständig närvaro introducerar jag nu mina barn in i styrketräningen allt medan opinionens argument motbevisas och svalnar..

– Barn som styrketränar i tidiga år stannar i växten.. NOT, inte en chans, det där köper jag inte och till min övertygelse välkomnar jag de slutsatser som på senare år äntligen bevisat motsatsen som stödjer det sunda förnuftets redan dragna slutsatser.

Att skaderisken faktiskt är bevisat filioner gånger större för våra guldklimpar inom en väletablerad sport som fotboll väljer den stora massan att inte lägga särskilt stor vikt vid..

Jag håller med kritikerna om att ett fullt utrustat gym inte är någon lekplats (varken för liten eller stor) och att barn (stora som små) behöver en vuxen vid sin sida – en tränare – för att de inte ska skada sig själva eller någon annan.

20131112-063154.jpg

Senast ut att slutsats dra om styrketräningens faktiska nytta för våra unga är Jacob Gudiol som stabilt sprider kunskap på sin sida Träna styrka. I inlägget En gång dopad alltid dopad som i huvudsak belyser de senaste rönen kring dopingens kvarvarande effekt på muskelmassan i kroppen avslutar Jacob med att dra slutsatsen:

“Det är nämligen inte bara personer som tar steroider om bildar fler muskelcellkärnor. Detta gäller alla människor som styrketränar regelbundet. Och den här effekten kan mycket väl vara väldigt viktig när människor blir äldre. Gamla människor har nämligen en klart försämrad förmåga att aktivera sina satellitceller och därigenom bilda fler cellkärnor. Detta är ju inget stopp för en person att ändå bli starkare och få bättre funktion men det sätter ju dels ett tak för eventuella förbättringar och det innebär ju också att det kommer ta längre tid och mer ansträngning för att öka styrkan.

Här kan troligen styrketräning i yngre ålder spela in. Det här är givetvis spekulationer men det är spekulationer som tas upp av flera olika forskargrupper. Att styrketräning som ung kan hjälpa dig att både prestera bättre för stunden om du håller på med idrott men alltså också öka chanserna för dig att som äldre kunna bibehålla en god funktion i vardagen.”

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats