Skillnad inifrån och ut.. | Maria Mollstedt - Work Hard, Eat Clean, Have Fun - No Drama

Maria Mollstedt – Work Hard, Eat Clean, Have Fun – No Drama

Annons

Skillnad inifrån och ut..

Kolhydraterna har skaffat sig många ovänner på senare år och har i somliga dieter utpekats som svarta får. Att det är skillnad på kolhydrat och kolhydrat är det inte alla som förstår…

Under gårdagen publicerade Jacob Gudiol ett inlägg på sin blogg Träna Styrka med en övertydlig bild om olika kolhydraters olika effekt och verkan då de konsumeras och processas i vår kropp. Han förklarar också på ett minst lika tydligt sätt hur han resonerat och till viss del generaliserat vid framtagandet av denna bild.

Hela Jacobs inlägg hittar ni genom att följa ovanstående länk.

20140218-052547.jpg

 

Kolhydrater av rätt kaliber är inte roten till den utbredda ohälsan i vår tid. Tvärtom kan kolhydrater ge oss makalös energi och boosta våra kroppar med antioxidanter, vitaminer och kostfibrer. Det är när vi frekvent väljer ur den snabba och raffinerade kategorin, inte skiljer på äpplen och päron samt ger-efter, så fort det svider – som våra kroppar lider.

Träning i all ära men kosten är och förblir en stor del av det resultat som vi kan förvänta oss. Om man enbart kartlägger sitt kolhydrat-behov och lägger mindre eller ingen vikt vid om denna art härstammar från en grönsak eller en bar med chokladsmak, kan det vara läge att tänka om – eller åtminstone målbilden gradera ned och formulera om.

Skit-in, skit-ut och du blir vad du äter, välj bort socker och processade livsmedel – ladda istället kroppen med vettiga kolhydratkällor så som broccoli och oskalade potäter…

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats