Fler nakna sanningar.. | Maria Mollstedt - Work Hard, Eat Clean, Have Fun - No Drama

Maria Mollstedt – Work Hard, Eat Clean, Have Fun – No Drama

Annons

Fler nakna sanningar..

Citat: “Människan har en enorm kapacitet att återhämta ifrån fysisk överansträngning och trötthet. Men vi återhämtar oss inte ifrån underansträngning. Tvärtom, det tar livet av oss. Underansträngning tillsammans med raffinerad och sockerspetsad kost är orsaken till vår samtids vanligaste dödsorsak, nämligen livsstilsrelaterade hjärt- och kärlsjukdom. Att i ljuset av den vetenskapen lyfta träning och nyttig mat som ett problem, är helt barockt.” Slutcitat.

20140504-074532.jpg

Oavsett om man klassificerar sig inom genren fredagsmysare eller fredagsfysare tycker jag att man bör läsa Jonas Coltings blogginlägg Om ortorexi och fredagsmys där han tydligt och sakligt redogör sin åsikt om att det är fredagsmyset som bör ifrågasättas, inte träning och nyttig mat.

Jag hittar Jonas inlägg via en delning på Facebook och lockas av dess överskrift. Först läser jag det tyst för mig själv och nickar instämmande mellan styckes-indelningarna i texten. Sedan läser jag det högt för maken som sitter bredvid och ser honom nicka instämmande i periferin..

Jonas skrev därefter ett nytt inlägg i debatten, efter att ha blivit kontaktad av SVT: Inför SVT Debatt ikväll.

Personligen välkomnar jag dessa åsikter i debatten och tycker att det är skönt med en frisk fläkt som inte räds raka budskap och övertramp på ömma tår..

20140504-074655.jpg

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats